![Водяний затвор](https://images.prom.ua/364154651_vodyanij-zatvor.jpg)
Водяний затвор
60 ₴
- Немає в наявності
+380 (63) 473-60-78
вул. Героїв 93-ї бригади 15- +380 (99) 964-09-72вул. Героїв 93-ї бригади 15
- +380 (95) 075-84-42вул. Новокузнецька 21
- +380 (93) 971-61-64вул. Новокузнецька 21
- +380 (50) 970-32-34Оріхівське шосе 10-Г, 2 поверх
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
Водяний затвор, водяний замок, гідрозатвор, гідрозамок – це назви одного і того ж пристосування. Водяний затвор застосовується при виготовленні плодово-ягідних вин в домашніх умовах і призначений для запобігання проникнення повітря в ємність, у якій відбувається спиртове бродіння, а також для відведення надлишкового тиску вуглекислого газу з цієї ємності.
Вином називаються лише ті напої, які утворюються шляхом бродіння дріжджами соку плодів і ягід, у результаті якого цукор перетвориться в етиловий спирт і вуглекислий газ із виділенням теплоти. Багато керівництва з виготовлення вина в домашніх умовах рясніють такими складними технологічними прийомами, як сульфитация, застосування чистої культури винних дріжджів, що відлякують початківців виноробів і є практично непридатними.
Процес зброджування виноградного цукру на спирт повинен протікати при відсутності кисню. Якщо ж герметичність водяного затвора в процесі бродіння буде порушена і всередину балона потрапить кисень, то це призведе до розпаду спирту на оцтову кислоту і воду. Крім водяного затвора, попадання повітря може запобігти доливання вина такого ж сорту. Доливання ― прийом обов'язковий. Недолите вино може легко захворіти оцтовим скисанням або покритися білою плівкою, а також придбати неприємний запах.
Основна умова, що попереджує захворювання вина ― чистота.
Доброджування соку під водяним затвором проводиться до повного припинення бродіння, яке, залежно від температурних умов, може тривати 12-20 днів. Під час цього процесу через діяльність дріжджів виноградний сік каламутніє.
Окончание брожения определяется по следующим признакам: в затворе перестают выделяться пузырьки газа, дрожжи оседают на дно баллона, и вино частично самоосветляется. Теперь при помощи сифона его нужно осторожно слить с дрожжевого осадка в чистый баллон. Затем вновь установить водяной затвор и поставить в холодное место, например, в погреб с температурой 8-12оС на 2-2,5 месяца.
При холодном хранении вина под водяным затвором виннокаменная кислота оседает на стенках и дне баллона в виде мелких кристаллов. Кислотность резко снижается, вино самоосветляется и становится прозрачным.
Підготовка водяного затвора до роботи. Нижню частину затвора (без розтруба) вставити в отвір кришки або пробки використовуваної ємності і залити в нього воду до рівня середини кульок. Можна менше (в залежності від інтенсивності бродіння). При необхідності, для забезпечення герметичності, місця з'єднання заливають воском або парафіном. Можливе застосування для цієї мети пластиліну.
Вином називаються лише ті напої, які утворюються шляхом бродіння дріжджами соку плодів і ягід, у результаті якого цукор перетвориться в етиловий спирт і вуглекислий газ із виділенням теплоти. Багато керівництва з виготовлення вина в домашніх умовах рясніють такими складними технологічними прийомами, як сульфитация, застосування чистої культури винних дріжджів, що відлякують початківців виноробів і є практично непридатними.
Процес зброджування виноградного цукру на спирт повинен протікати при відсутності кисню. Якщо ж герметичність водяного затвора в процесі бродіння буде порушена і всередину балона потрапить кисень, то це призведе до розпаду спирту на оцтову кислоту і воду. Крім водяного затвора, попадання повітря може запобігти доливання вина такого ж сорту. Доливання ― прийом обов'язковий. Недолите вино може легко захворіти оцтовим скисанням або покритися білою плівкою, а також придбати неприємний запах.
Основна умова, що попереджує захворювання вина ― чистота.
Доброджування соку під водяним затвором проводиться до повного припинення бродіння, яке, залежно від температурних умов, може тривати 12-20 днів. Під час цього процесу через діяльність дріжджів виноградний сік каламутніє.
Окончание брожения определяется по следующим признакам: в затворе перестают выделяться пузырьки газа, дрожжи оседают на дно баллона, и вино частично самоосветляется. Теперь при помощи сифона его нужно осторожно слить с дрожжевого осадка в чистый баллон. Затем вновь установить водяной затвор и поставить в холодное место, например, в погреб с температурой 8-12оС на 2-2,5 месяца.
При холодном хранении вина под водяным затвором виннокаменная кислота оседает на стенках и дне баллона в виде мелких кристаллов. Кислотность резко снижается, вино самоосветляется и становится прозрачным.
Підготовка водяного затвора до роботи. Нижню частину затвора (без розтруба) вставити в отвір кришки або пробки використовуваної ємності і залити в нього воду до рівня середини кульок. Можна менше (в залежності від інтенсивності бродіння). При необхідності, для забезпечення герметичності, місця з'єднання заливають воском або парафіном. Можливе застосування для цієї мети пластиліну.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Колір | Білий |
Інформація для замовлення
- Ціна: 60 ₴